torstai 15. elokuuta 2024

Hiljaa huovaten kohden Jokilahtea


 Kaisloissa kuului olevan sorsia, joten hiljaa huopaamalla eteenpäin. Pälämä saa uutta vettä tuon pikkusalmen kautta, joka siis yhdistää Jokilahden Puukkoistenlahteen. Virtaus on kohtuullinen tuossa kohtaa.

perjantai 9. elokuuta 2024

Tarpeellinen lisävaruste

 

Soudellessa kesäiltaisin, niin kyllä hyttyset löytävät sinut vaikka keskeltä järven selkää. sähköinen kärpäslätkä (maalarinteipillä roiskevesitiiviiksi tiivistetty) - on kätevä olla veneessä mukana. Saa häiriöt pois.

Kun luonto näyttää parhaat puolensa


 

lauantai 3. elokuuta 2024

Maisema katoaa

 

Mäkelänlahdelta se sumu yleensä alkaa valumaan järvelle. Syynä Puukkoistenkoski ja pelto-aukeat sekä maanmuodot. Kyllä se varmaan Puukkoistenlahdenkin kautta tulee, muttei kannata jäädä sille lahdelle sumua odottelemaan. Kotimatkasta tulisi melko harmaa. Kyllähän sitä aina Pälämällä rantaan pääsee  - mutta eri asia mikä ranta se on. Eipä sillä, kyllä itselleni Pälämän rannat tuttuja ovat että pystyis suunnistamaan.

sumu iskee päälle


 

perjantai 2. elokuuta 2024

Sumukuvia pohjoinen ja etelä


 Sumut valtaa Pälämää etelästä ja pohjoisesta. Keskellä järveä vielä selkeää, vaan on suodettava kohden lähintä rantaa. Pian näkyvyys tippuu alle kahteen metriin.